FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen over staalframe en staalframeprofielen.
Door op de vraag te klikken, komt het antwoord te voorschijn.

Heel eenvoudig, een stalen frame is een product van hoge kwaliteit. Het vertegenwoordigt waar voor uw geld en zorgt voor gemoedsrust. Een stalen frame is licht, sterk en aardbevingsbestendig. De profielen zijn onbrandbaar. De profielen worden niet aangetast door ongedierte en zijn  bestand tegen schimmels. De profielen krimpen of vervormen niet. Ze zijn duurzaam, energiezuinig, 100% recyclebaar en besparen waardevolle houtbronnen.

Nee. Staalconstructies zijn zeer concurrerend op prijs, vooral als je kijkt naar de kwaliteit ervan. Een stalen frame geeft waar voor uw geld. Het is een product van topkwaliteit dat de maatstaf vormt. Staal heeft veel voordelen ten opzichte van hout, zelfs het best verkrijgbare hout. Het is een feit dat veeleisende kopers steeds meer stalen frames vragen. Een stalen frame blijft recht en vormvast, zelfs als het langere tijd aan weersinvloeden wordt blootgesteld.

Concurrerende prijzen worden over het algemeen afgegeven door vooruitstrevende bouwers met ervaring in staalframebouw. Een lijst met aannemers kunt u bij ons opvragen. Vooruitstrevende bouwers zijn zich ervan bewust dat stalen frames de toekomstige manier van bouwen zal zijn . Zij zijn over het algemeen bereid zijn om een concurrerende prijs te geven. Een premium product voor een concurrerende prijs.

Ja. In Nederland wordt staal al sinds het begin van de jaren vijftig met succes toegepast in woningen. De Nederlandse staalconstructie-industrie heeft een welverdiende reputatie als zeer innovatief. De huidige staalframe bouwwijze vertegenwoordigt de resultaten van jarenlang onderzoek, testen en productverbeteringen. Het is een grondig ontwikkelde bouwwijze. In aardbevingsgevoelige gebieden is het zelfs de meest veilige bouwmethode en wordt door de specialisten geadviseerd.

De EASY HOUSING profielen worden geproduceerd uit staal dat voldoet aan de norm EN 10346 en heeft een staalkwaliteit van minimaal S280GD. Op verzoek kan ook de staalkwaliteit S320GD of S350GD worden gebruikt. De verzinking van het staal heeft altijd een minimale kwaliteit van Z275 volgens norm EN 10346. De profielen worden met precisie vervaardigd en tot zeer nauwe toleranties geassembleerd met behulp van geavanceerde productietechnieken. Computergestuurde fabricage en geavanceerde engineering zorgen ervoor dat de kwaliteit en toleranties extreem secuur zijn. Zodanig dat TÜV Nederland QA B.V. (1231) ons het certificaat voor de productie conform EN1090-1 voor klasse EXC1 en EXC2 heeft afgegeven.

EASY HOUSING produceert alleen de stalen profielen. Wij leveren de profielen gesorteerd per element en gemerkt aan, een en ander volgens de aangeleverde specificatie. Hiermee kunnen de profielen gezamenlijk met de tekening gemakkelijk door de klant worden samengesteld tot een frame. De profielen kunnen gemakkelijk worden gehanteerd door hun beperkte gewicht. De profielen kunnen in onze productie worden voorzien van voorgestanste gaten ten behoeve van doorvoeren van elektrische-  en sanitaire installaties.

Ja. Toevoegingen, uitbreidingen en aanpassingen zijn relatief eenvoudig en vormen geen probleem. Bovendien blijven de staalframeconstructies recht en vlak, ongeacht de leeftijd, waardoor het gemakkelijker is om de uitbreiding uit te lijnen dan bij conventionele (houtskelet)bouw.

De ontwerpvrijheid gaat veel verder dan andere bouwwijzen en is vrijwel oneindig. Bijna elk ontwerp kan worden  gemaakt met staalframeoplossingen. De architect wordt wordt bijna niet begrenst in zijn ontwerp. Als we spreken over vloeroverspanningen van meer dan 7 meter, grotere overstekken,  maar ook gebouwen met meerdere verdiepingen, dan kan dit gerealiseerd worden met staalframeoplossingen. Waar andere bouwwijzen begrenst worden of resulteren in enorme zware en dikke opbouwen, kan staalframe oplossingen bieden. De architect wordt nauwelijks begrenst in zijn ontwerpvrijheid.

Ja, ze zien er beter uit. Wanden, plafonds en daken hebben geen hollingen of bollingen. Daarnaast  zullen  daken niet gaan doorhangen in de tijd, zelfs niet met een ballastlaag. Staal heeft geen last van tijdsafhankelijke kruip, zoals andere bouwmaterialen wel hebben. De gebouwen blijven er goed uitzien. Dankzij de sterkte van het staal kunt u uw huis zelfs met grotere open ruimtes ontwerpen, terwijl de buitenkant eruit ziet als een normaal huis.

In een goed gedetailleerde en geïsoleerde woning is thermische werking geen probleem. Het uitzetten en krimpen van staal in een gebeurd in een tempo dat niet al te veel afwijkt van de andere materialen die worden gebruikt in de bouw, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat er geluidsproblemen of kraakproblemen zullen optreden.

De stalen frames zijn allen verzinkt en zodoende voldoende tegen corrosie/roest beschermd. De beschermende zinklaag op de staalprofielen voldoet aan de klasse Z275 conform de EN10346. Z275 betekent minimaal 275 gr zinklaag per vierkante meter. Hierdoor is het geschikt voor droge binnentoepassingen en tijdelijke (15 jaar) buitentoepassingen. Als er snijranden zijn, beschermt de galvanische werking van de zinklaag of opofferingsbescherming de blootliggende stalen rand tegen corrosie.

Het staalskelet van het gebouw bevindt zich altijd in de droge omgeving en is dus voldoende beschermd in geheel Nederland.

Nee, omdat staal een positieve aarde creëert, heeft de blikseminslag minder effect. De energie wordt rechtstreeks naar de grond geleid en wordt niet destructief in het frame vrijgegeven.

Ja, stalen frames zijn veilig omdat ze altijd geaard worden. Alle meterkasten in panden moeten tegenwoordig uitgerust worden met aardlekschakelaars. Deze schakelaars onderbreken het stroomcircuit indien er kortsluiting optreed. Een gebroken of doorboorde elektrische draad in een houten of massieve constructie kan onder spanning blijven staan en lekkende stroom kan storende invloed en brandgevaar veroorzaken. Bij stalen frames wordt er in deze gevallen direct verbinding gemaakt met de aarding en zal de aardlekschakelaar de stroom afsluiten.

Rook en verwarmde lucht en/of verstikkende gassen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 75% van de dodelijke slachtoffers bij woningbranden. Een stalen frame brandt niet. Het zal dus niet bijdragen aan het vuur of de verspreiding ervan en zal geen rook en kooldioxide afgeven. Elektrische storingen veroorzaken veel branden in wandspouwen. Een elektrische storing kan een stalen frame niet doen ontbranden. Als er brand in het plafond komt en de houten balken gaan branden, kan het zich heel snel naar de rest van het huis verspreiden. Een stalen balk of dakspoor kan op geen van deze manieren worden ontstoken.

Stalen frames vertegenwoordigen de toekomst van de draagstructuur van gebouwen. Voortdurende productverbeteringen en bewustzijn van de consumenten betekenen dat de vraag naar staalframe huizen zal blijven toenemen. Mensen zijn zich meer dan ooit bewust van de steeds toenemende dreiging van insecten en schimmels. Insecten en schimmels hebben geen invloed op een stalen frame. Een huis met een stalen frame is een kwaliteitsproduct dat de klant op de lange termijn gemoedsrust en kostenbesparingen oplevert. Reclamaties worden verminderd en uw reputatie kan worden verbeterd. Hoewel stalen frames enigszins verschillende technieken vereisen, zijn ze snel en gemakkelijk te leren. Omdat staal een constante sterkte heeft en voldoet aan strenge normen en strenge toleranties, is elk profiel te gebruiken. Stalen frames zijn licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren, er gaat geen tijd verloren om geschikte stukken te selecteren, het is niet nodig om het frame ter plaatse in de haak te trekken en verspilling van materiaal wordt verminderd.